23. apr 2020.

Automatizacija proizvodnje dolazi i u Srbiju

Kao kompanija koja prati nove trendove na tržištu u proizvodnji prehrambene, farmaceutske i industrije bezalkoholnih i alkoholnih pića, Elmed d.o.o. je postao zvanični distributer za  Universal Robots proizvode.

Industrijska automatizacija podržana robotikom napreduje svakodnevno nudeći nove proizvode koji olakšavaju proces proizvodnje. Vodeći se time da na Zemlji ima oko 7,8 milijardi stanovnika, industrijska proizvodnja beleži sve veći rast svake godine. Prateći izazove tržišta, savremeni industrijski procesi teže bržim, fleksibilnim i konstruktivnim rešenjima.

Universal Robots UR3e je ultra lagan, kompaktan industrijski kolaborativni robot, idealan za primenu na radnim površinama. Njegov dizajn, koji je u male gabarite uspeo da integriše multifunkcionalnost i mogućnost nadogradnje najsavremenijim alatima, čini ga idealnim za rad unutar CNC mašina ili u skučenim radnim prostorima. Ovaj kobot je težak samo 11,3 kilograma i sposoban je da manipuliše teretima do 3kg. Njegova rotacija od 360 stepeni na svim zglobovima, kao i beskonačna rotacija na krajnjem zglobu, čine ga pogodnim za optimizaciju pokreta u aplikacijama koje uključuju montažu i primenu vijaka.


U ponudi su četiri vrste Universal Robots kolaborativnih robota koje su determinisane nosivošću kada je manipulisanje teretom u pitanju – UR3e, UR5e, UR10e i UR16e (nosivosti 3kg, 5kg, 10kg i 16kg respektabilno). Na ovaj način omogućen je širok spektar primene ovih industrijskih mašina. Sa neverovatnom fleksibilnošću i laganom integracijom u postojeća proizvodna okruženja, kolaborativni roboti (koboti) su stvoreni da rade više.
U Universal Robots-u su posvećeni proizvodnji i kontinualnom razvoju sigurnih, pristupačnih i laganih za upotrebu kolaborativnih robota koji su namenjeni preduzećima svih veličina. Robote koje grade i dizajniraju su osmislili da automatizuju ponavljajuće, opasne i monotone zadatke, dajući proizvođačima fleksibilnost koja im je potrebna da postignu svoje poslovne ciljeve.

ZAŠTO KOBOTI?
Koboti su dizajnirani za deljenje radnog prostora sa ljudima, čineći automatizaciju lakšom nego ikad pre za kompanije svih veličina. Sve ove prednosti učinile su kobote uređajima koji menjaju pristup u realizaciji najrazličitijih industrijskih aplikacija.


LAKO PROGRAMIRANJE
Patentirana tehnologija Universal Robots-a omogućava operaterima bez iskustva u programiranju da brzo instaliraju, podese osnovne parametre i krenu sa upravljanjem kobotima. Pomoću intuitivne, 3D vizualizacije jednostavno pomerite ruku robota na željene tačke u radnom prostoru ili dodirnete tastere sa strelicama na tabletu sa ekranom osetljivim na dodir - i magična igra robota koji pomaže vašoj proizvodnji počinje!

BRZO USPOSTAVLJANJE OPERATIVNOSTI
Universal Robots je napravio revoluciju u načinu puštanja robota u rad, smanjujući vreme instalacije sa nedelja na sate. Prosečno vreme postavljanja koje prijavljuju kupci je samo pola dana. Iskustvo neobučenog operatera je da mu je za otpakivanje robota, montažu i programiranje prvog jednostavnog zadatka potrebno obično manje od sat vremena.


FLEKSIBILNA AUTOMATIZACIJA
Ne ograničavajte se tradicionalnim robotima koji mogu raditi samo jednu stvar. Universal Robots su lagani, štede prostor i lako ih je ponovo razmestiti u više aplikacija bez promene postavke vašeg proizvodnog pogona. Prelazak kobota na novi proces je brz i lak, što daje fleksibilnost pri automatizaciji čak i procesa koji su okarakterisani proizvodnjom u malim serijama sa čestim promenama proizvodnih linija.


KOLOBORATIVNO I SIGURNO
Prepustite prljave, opasne i dosadne poslove kobotima kako bi smanjili fizički stres i slučajne povrede radnika. Više od 80% od desetine hiljada kobota širom sveta radi bez instalacije ikakve zaštite (nakon procene rizika). Sigurnosni sistem kobota odobrio je i sertifikovao TUV (Nemačka asocijacija za tehnički pregled).


POČNITE DANAS
Koboti su kolaborativni roboti koji su isplativi, sigurni i fleksibilni za korišćenje. Kolaborativni roboti - ili koboti - čine automatizaciju lakšom nego ikad, čak i za male i srednje kompanije širom sveta.


Da li ste spremni za automatizaciju proizvodnje?

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti