19. dec 2019.

Automatizacija u kodiranju

1. Poraz vremena neoperativnosti uz pomoć proaktivnog praćenja

Proizvođači žele da budu sigurni da će njihovi štampači biti operativni u svakom trenutku, koristeći koncept Industrije 4.0 (Industry 4.0), poput Integracije i Cloud Computing, ovo čini mogućim. Korišćenjem mnoštva integrisanih senzora za automatizaciju praćenja sistema i slanja podataka u Cloud, inženjeri mogu da koriste ove informacije za praćenje svojih štampača i uočavanje svih problema koji se tiču pouzdanosti.

Uz ovu vrstu tehnologije se to može učiniti daljinski – nema potrebe da inženjeri idu na lokaciju klijenta kako bi dijagnostifikovali kvar. Ukoliko je potrebna popravka, inženjeri se spremni mogu pojaviti na lokaciji, uz potrebno znanje i alate. Dodatno, upotreba Cloud-a omogućiće automatska obaveštenja inženjerima o kvarovima i potencijalnim problemima sa štampačima što obezbeđuje brže rešavanje problema i nalaženje rešenja pre njihovog uticaja na proizvodnu liniju. Podaci koje  Cloud prikupi se takođe mogu koristiti za otkrivanje trendova i vršenje analize uzroka nastanka problema koja se može koristiti za buduće odgovarajuće preventivno održavanje. Proaktivni pristup i daljinsko upravljanje predstavljaju moćno oružje u borbi sa vremenom neoperativnosti.

2. Jačanje klijenata kroz Automatizaciju i IIoT

Nisu samo timovi za podršku i inženjeri ti koji mogu da prate štampače; klijenti na dohvat ruke takođe imaju značajan uvid u rad štampača.

Uz korišćenje priključenog onlajn sistema, klijent može da proverava status svojih štampača sa bilo koje lokacije, daljinski dijagnostifikuje kvarove, planira dopune i ponovne porudžbine posmatranje količine mastila i nivoa korišćenja. Mogu da podese upozorenja za razne situacije, recimo ukoliko nivoi mastila dostignu izuzetno nizak nivo – i mogu da preduzmu potrebne radnje pre nego što nastupi vreme neoperativnosti – sve to bez potrebe za fizičkim prisustvom na lokaciji na kojoj se nalazi štampač. Praćenjem rasporeda čišćenja i održavanja opreme se povećava dugovečnost štampača i njihovih komponenti. Takođe je veoma važno zapamtiti da korisnici nemaju pristup ovim informacijama samo za jedan štampač, proizvodnu liniju ili fabriku. IIoT (Industrial Internet of Things ) omogućava korisnicima da uporede performanse širom svih linija, fabrika i lokacija, omogućavajući im da zauzmu globalni pristup optimizaciji proizvodne efikasnosti.

3. Eliminisanje opoziva uzrokovanih greškama operatera

Kada se jave greške, njihov uticaj može biti štetan i popriličan. Uzimajući u obzir da prosečan čovek načini po jednu grešku na svakih 300 unetih karaktera, netačne informacije unete na štampače od strane operatera dovode to skupih opoziva i ponovnih radova. To je značajan uzrok neplaniranog vremena proizvodne neoperativnosti. Integrisanje štampača u fabričke sisteme automatizacije, poput MES (Manufacturing Execution System  - Izvršni proizvodni sistem) i ERP (Enterprise Resource Planning  - Poslovno planiranje resursa) sistema omogućava automatsko koordinisanje podataka za etiketiranje bez ljudskog unosa.

Prebacivanje sa manuelnog rukovanja svakim štampačem na centralizovano upravljanje i automatizovano koordinisanje poslova, etiketa i podataka eliminiše rizik ljudske greške i može da spreči greške kod kodiranja i obeležavanja i da obezbedi esencijalne proizvodne podatke vašim radnicima.

4. Besprekorna interoperabilnost kroz standardizaciju

Standardi komunikacije omogućavaju besprekoran transfer podataka između opreme i fabričkih sistema kako bi se smanjili troškovi podešavanja, podrške i razvoja. Pružaju univerzalni metod za prikupljanje i deljenje informacija o proizvodnji širom proizvodne oblasti; kompletno mereći i prilagođavajući proizvodnju uz istovremeno smanjenje rizika nedoslednosti podataka preko različitih delova proizvodne opreme.

Ukoliko zamislite proizvodnu liniju u celosti, podaci i instrukcije teku kroz različitu opremu koju neretko obezbeđuju različite kompanije – uređaje poput štampača, mašina za proveru težine, sistema vidljivosti i PLC, i celih sistema za pakovanje od OEM proizvođače. Usvajanjem zajedničkog jezika podataka, smanjuje se vreme podešavanja, i eliminiše potreba za razvijanjem softvera za interfejs između opreme – smanjujući vreme razvoja.

5. Zaštita potrošača kroz serijalizaciju

Postoji nekoliko rešenja za jedinstvenu identifikaciju, agregaciju, praćenje i verifikaciju proizvoda koji mogu da odgovore na izazove serijalizacije. Ovi proizvodi serijalizacije mogu da generišu šifrovane, jedinstvene brojeve, i da omoguće višestruke nivoe agregacije i integracije sa Vladinim bazama podataka, sistemima preduzeća, i kompanijama koje vrše usluge proizvodnje.  

Onlajn portali omogućavaju praćenje i autentikaciju proizvoda uživo kroz lanac nabavke. Ukoliko se predmeti uklone ili izmene prilikom proizvodnje, ili oštete prilikom transporta, povezani serijski brojevi se stavljaju van upotrebe, i ažuriraju se podaci uneti u centralno skladište. Skeniranje proizvoda na mestu kupovine daje sigurnost potrošačima i prodavcima. Na primer, apoteke mogu da provere valjanost lekova pre izdavanja, i klijenti mogu (putem aplikacija na pametnim telefonima) da potvrde da su prehrambeni proizvodi bezbedni pre nego što ih kupe.

Nemojte jednostavno da preživljavate – rastite!

Industrija 4.0 nije samo revolucija već i evolucija tehnologije, stavova, i tehnika širom svih oblasti svetskih proizvodnih i prerađivačkih sredina. Benefiti četvrte Industrijske revolucije jasno se vide. Od poboljšanih performansi i profitabilnosti, do osnaživanja korisnika i serijalizacije, svaka prednost radi u smeru ultimativnog cilja za svaku proizvodnu sredinu: maksimalne efikasnosti.

Međutim, Industrija 4.0 se ne može ostvariti preko noći. Usled mnoštva promena, sa kulturnog i tehničkog stanovišta, stupanje ove transformacije na snagu zahteva vreme. Ipak, ta transformacija se dešava, i to je zaista jedinstvena prilika za nas ne samo da preživljavamo – već da napredujemo kao inovatori i rani usvajači dok najnovija svetska Industrijska revolucija čvrsto maršira napred.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti