04. mar 2020.

Domino F720i

Linije za konzerviranje najvećeg nezavisnog proizvođača PepsiCo proizvoda u Severnoj Americi unapredile su kodiranje uvođenjem Domino F720i fiber laser štampača.

Kompanija Pepsi Bottling Ventures je odgovorna za opsluživanje 8 miliona kupaca iz 16 proizvodnih pogona u Delaveru, Merilendu, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini i Virdžiniji. Unutar postrojenja, linije za konzerviranje rade velikim brzinama, bez prostora za zastoj u radu, a kvalitetno kodiranje oduvek je predstavljalo značajan izazov za kompaniju.

U prošlosti je kompanija Pepsi Bottling Ventures koristila inkjet štampače kako bi kodirala dno svojih limenki, ali, nakon što je postala nezadovoljna kvalitetom koda, unapredila je svoje linije fiber laser štampačima F720i.

F720i laser koristi kratke, intenzivne impulse, koji značajno povećavaju njegovu brzinu obeležavanja i omogućavaju mu da isporučuje visokokvalitetne kodove do 100.000 limenki na sat. Rezultat je trajno obeležje visoke rezolucije na svakoj limenci, u svakom trenutku.

„Sa proizvodnog stanovišta ovo je sjajno. Kada konzerva izađe, ne moramo stalno da proveravamo datum koda... sa inkjet sistemom stalno smo to morali da činimo.“  Deril Biler - supervizor proizvodnje u kompaniji Pepsi Bottling Ventures

Linije za konzerviranje napitaka predstavljaju izazov kada je u pitanju kodiranje i označavanje, jer vrući, vlažni uslovi mogu izazvati nakupljanje kondenzata na spoljnoj strani hladnih limenki, što otežava prijanjanje mastila. Sa fiber laserskim štampačem, pošto nema prijanjanja mastila, nema problema.

„Zašto Pepsi koristi Domino lasersko kodiranje? Zato što ono radi posao! Kod laserskog kodiranja može doći do malo kondenzata, ali to je zanemarljivo... Dovoljno je moćan; Kod će se savršeno utisnuti na limenku.“  Majk Kolins - generalni direktor kompanije Pepsi Bottling Ventures

F720i je jednostavno rešenje za kodiranje napitaka, koje se integriše neprimetno i ne zahteva održavanje. IP65 ocena i robusna konstrukcija čine štampač pogodnim čak i za najteža proizvodna okruženja. Ukupni troškovi vlasništva takođe se smanjuju eliminacijom mastila i rastvarača, neprekidnom proizvodnjom i nedostatkom otpada koji je obično povezan sa štampanjem na limenkama.

Sabri Kundakcioglu, potpredsednik odeljenja za inženjering u kompaniji Pepsi Bottling Ventures, ističe tri glavna razloga zbog kojih je kompanija odlučila da pređe na Domino F720i fiber lasere: „kvalitet, produktivnost i održivost“.

Od uvođenja F720i, kompanija je zabeležila značajna poboljšanja u sve tri oblasti: „Poboljšana je efikasnost linije; troškovi proizvodnje su smanjeni, a primedbe kupaca na kvalitet štampanja su smanjene“, kaže Kundakcioglu.

„Jedna od najvažnijih stvari za nas je donošenje ispravnih odluka. Videli smo poboljšanja u našim poslovnim rezultatima nakon što smo se usaglasili sa kompanijom Domino u vezi s našim potrebama kodiranja,“ nastavlja Kundakcioglu. „Domino je uradio sjajan posao i nadmašio očekivanja u našem proizvodnom okruženju, kupci su zadovoljni, a naš brend zaštićen.“

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti