02. apr 2020.

Domino nadmašuje izazov „Proizvodna efikasnost“ tokom Labelexpo 2019

Kompanija Domino Digital Printing Solutions postavila je sebi težak proizvodni izazov tokom Labelexpro Europe sajma 2019., održanog u Briselu prošlog septembra. To je sprovedeno hibridnom štampom koja uključuje Domino N610i digitalni ink jet modul integrisan u završnu liniju Digicon 3 kompanije AB Graphic International. Osmišljen tako da postavi potpuno novi standard u produktivnosti proizvodnji etiketa, izazov je bio demonstrirati u jednom procesu štampanja, završne obrade, proreze, kontrolisanje i namotavanje, proizvodnju tri različita posla sa ukupno deset promena SKU, promenom podloge, tri različita katovanja, promenom folije i promenom laka, sa proizvodom završenim i upakovanim za isporuku za manje od 20 minuta.

Bilo je divno svedočiti oduševljenju lica Toma Koketa, direktora Centra za digitalna rešenja i demonstracije kompanije Domino i Bena Gregorija, koordinatora za obuku kompanije AB Graphic, na dole prikazanom video snimku kada su uspešno završili ovaj izazov za samo 13½ minuta!

Tom Koket, direktor Centra za digitalna rešenja i demonstracije kompanije Domino i Ben Gregori, koordinator za obuku kompanije AB Graphic

Nakon što je pogledao ovu demonstraciju, gospodin K.H. Li, predsednik kompanije Yum Kwang Ind koja se bavi štampanjem etiketa sa sedištem u Ansanu, Južna Koreja, bio je  toliko uveren da je digitalna hibridna štampa etiketa rešenje za njegov posao stoga je naručio Domino N610i petobojni sistem, pri čemu je posao prvi korejski biznismen za štampu etiketa koji je investirao u Domino digitalnu hibridnu štampu.

Želeli smo da pokažemo proizvođačima etiketa da upotrebom digitalne hibridne tehnologije mogu da stvore konkurentsku prednost, što im omogućava da obave više kratkoročnih poslova, u minimalnom roku i sa nižim troškovima, olakšavajući vreme isporuke uz apsolutni minimum proizvodnog otpada, što znači manji uticaj na životnu sredinu. Bili smo oduševljeni što smo postigli i prevazišli izazov koji smo sebi postavili.“

Filip Iston, direktor kompanije Domino Digital Printing Solutions

Filip zaključuje: „U toku je rasprava  proizvođača etiketa o tome kako najbolje iskoristiti digitalnu štampu, bilo da je reč o samostalnoj štampi sa odvojenom završnom obradom, linijskom završnom obradom ili u formi hibridne digitalne štampe. Iako je knjiški profil glavna odrednica onoga što je u svakom slučaju najbolje, uočavamo rastući trend upotrebe hibrida."

Domino je nedavno podelio drugi video u nizu zanimljivih i informativnih diskusija, gde panel stručnjaka industrije etiketa istražuje različite vrste struktura poslova koje su najprikladnije za vanlinijsku, linijsku i potpunu hibridnu digitalnu štampu.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti