09. okt 2024.

Domino vam predstavlja inovativno rešenje za štampu na čepovima boca bez etiketa

Domino sa zadovoljstvom najavljuje lansiranje nove linije rešenja za brzu štampu kodova proizvoda, osmišljenih da podrže prelazak proizvođača pića na boce bez etiketa, zbog ekoloških i zakonskih razloga. Domino linija za štampanje na čepovima flaša razvijena je kako bi omogućila štampu promenljivih podataka i mašinski čitljivih kodova, uključujući QR kodove, na HDPE čepovima flaša.

„U industriji pića raste interes za boce bez etiketa i njihovu ulogu u podršci prelaska ka cirkularnoj ekonomiji,” kaže Najdžel Alen, menadžer marketinga za 2D kodove i visoko-rezolucionu inkjet štampu u kompaniji Domino. „Iako su plastične etikete često reciklabilne, obično moraju biti odvojene od boce kako bi moglo da se recikliraju i etikete i boce.”

Korišćenjem flaša bez etiketa, ne samo da se pojednostavljuje proces reciklaže i smanjuje ukupna količina potrebne plastike, već se proizvođačima može pomoći da uštede do 5% na troškovima proizvodnje, kao i da smanje finansijski teret u regijama sa porezima na plastiku.

Trend boce bez etiketa izaziva interes u industriji pića, dok vlade širom sveta istražuju projekte za povećanje stopa reciklaže plastike i poboljšanje kvaliteta recikliranih materijala. Južna Koreja je nedavno postala prva zemlja koja je zauzela stav po ovom pitanju, jer je Ministarstvo životne sredine pokrenulo novu regulativu koja će zabraniti korišćenje spoljašnjih etiketa na flaširanoj vodi od januara 2026. godine.

„Nove regulative predstavljaju izazov za proizvođače pića koji moraju da se pridržavaju zahteva za obeležavanje proizvoda i komuniciraju sa svojim potrošačima, a u isto vreme moraju pronaći način da to urade bez ugrožavanja performansi proizvodnje“, nastavlja Alen. „Imajući ovaj izazov na umu, Domino je radio sa nekoliko vodećih proizvođača flaširane vode u Koreji na razvoju rešenja za brzo, inline štampanje promenljivih podataka na čepovima flaša.“

Dodavanje kodova sa promenljivim podacima na čepove flaša, najčešće QR kodova, uključujući GS1 QR kodove, može omogućiti povezivanje sa svim podacima koji su obično potrebni na etiketama proizvoda, podržavajući aplikacije kao što su praćenje proizvoda, pružanje informacija o reciklaži proizvoda i angažovanje potrošača.

Kompletan Domino asortiman se može prilagoditi različitim proizvodnim okruženjima u sektoru pića. Dostupne su opcije za brzo štampanje na čepovima, kao i inline kodiranje već napunjenih flaša.

Domino inline stanica za štampanje na čepovima flaša sadrži napredan sistem za rukovanje proizvodima, sposoban da stabilizuje napunjene flaše vode, uz štampu visokih rezolucija promenljivih kodova od 300 do 900 dpi pri brzinama do 44.000 flaša na sat koristeći Domino K300 monohromatski digitalni štampač. Stanice takođe uključuju tretman kodova pre i posle štampe kako bi se obezbedila dugotrajnost kodova.

Domino je nedavno završio instalaciju svoje prve inline stanice za štampu na čepovima flaša za jednog od najistaknutijih proizvođača pića u Koreji. Ova instalacija bila je prva te vrste u regionu, a klijent je naveo da su globalna reputacija Domino-a, brza reakcija i sposobnost da obezbedi kompletno, sveobuhvatno rešenje bili ključni faktori u odabiru partnerstva sa ovom kompanijom. Nakon toga, usledilo je nekoliko dodatnih instalacija, jer sve više brendova prepoznaje prednosti štampe na čepovima u prelasku na PET flaše bez etiketa.

„Nakon uspeha u Južnoj Koreji, Domino je veoma zadovoljan što može da ponudi našu novu mašinu za štampanje na čepovima flaša tržištu,“ kaže Dejvid Bajvoter, direktor regionalnog razvoja za Aziju u kompaniji Domino. „Vidimo da trend boca bez etiketa, zajedno sa potrebom za promenljivim 2D kodovima, uključujući QR kodove, postaje sve jači i želimo da radimo sa našim klijentima kako bismo im ponudili rešenje koje zadovoljava njihove potrebe.“

 

Za više informacija posetite naš sajt.

Izvor: Bottle Cap Printing for Labelless Water Bottles | Domino Printing UK (domino-printing.com) 

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti