22. jul 2024.

Izvoz za Rusiju: Sve šta treba da znate o Chestny Znaku - Benefiti i procedura

Imate problema sa praćenjem sledljivosti proizvoda koje izvozite? Rusija je uvela novu regulativu koja nudi rešenje poznatije kao Chestny Znak.

Chestny znak predstavlja inovativni način na koji će proizvođači moći lakše da prate sledljivost i agregaciju proizvoda i uz sve to poboljšaju kvalitet svojih usluga. Cilj projekta je uspostavljanje transparentnog lanca snadbevanja, pružajući potrošačima bolji uvid za proveru legitimnosti proizvoda koje kupuju.

U nastavku bloga, detaljnije ćemo se pozabaviti temama šta je Chestny Znak, a šta Data Matrix kod i kako najlakše implementirati nove regulative u vaše proizvodnje linije kako biste ostali konkurentni na tržištu.

Šta je Chestny Znak?

 

Chestny Znak na ruskom znači iskrenost ili pouzdanost i trenutno je jedan od najinovativnijih sistema za praćenje sledljivosti proizvoda u lancu snadbevanja pomoću DataMatrix kodova.

Ovo podrazumeva da sva roba široke potrošnje koja se prodaje u Rusiji prema novim regulativama mora biti obeležena posebnim digitalnim kodom koji će garantovati njihovu autentičnost i kvalitet.

Ključne karakteristike Chestny Znaka:

  • Opoziv proizvoda koji ne ispunjavaju standarde
  • Zaštita potrošača
  • Usklađenost sa propisima
  • Transparentnost lanca snadbevanja
  • Smanjenje kašnjenja u lancu snadbevanja
  • Smanjenja upotrebe papira i prelazak na e-dokumenta
  • Direktna korist vladi

Razumevanje Data Matrix kodova

Proizvodi koji podležu Chestny znaku će morati biti obeleženi sa Data Matrix kodovima.

U pitanju su 2D kodovi koji kodiraju podatke u crno-belim ili kontrastnim tamnim i svetlim ćelijama raspoređenim u mreži. Za razliku od 1D bar kodova, Data Matrix kodovi su omnidirekcioni, što znači da se mogu čitati iz bilo kog ugla. Oni sadrže alfanumerčki niz od 85 znakova i uključuju najmanje četiri kategorije informacija:

  • GTIN (globalni broj trgovinske jedinice)
  • Serijski broj
  • Verifikacioni ključ
  • Kripto kod

 

Više o Data Matrix kodovima možete pročitati u okviru našeg blog teksta koja je razlika između Data Matrix i QR kodova.

Ko će imati koristi od Chestny znaka?

Proizvođači

Implementacijom Chestny znaka proizvođači će automatski smanjiti troškove poslovanja i povećati produktivnost rada.

Potrošači

Novi sistem će poboljšati bezbednost potrošača tako što će im garantovati bolju transparentnost proizvoda i ispunjavanje svih zakonskih regulativa, pogotovo onih iz osetljivih industrija kao što su farmaceutska ili prehrambena industrija.

Ministarstva

Transparentniji lanac snadbevanja će ministarstvima omogućiti da lakše prate sledljivost svojih proizvoda i eliminišu proizvode koji ne zadovoljavaju zakonski minimum i time će smanjiti troškove kontrole lekova. Zatim, omogućiće im bolju kontrolu plaćanja poreza i carina.


Procedura: Kako funcioniše Chestny znak?

Procedura za kreiranje Data Matrix kodova u skladu sa Chestny sistemom je sledeća:

  • Treba da otvorite svoj nalog u njihovom sistemu
  • Zatim da unesete informacije o svim vašim proizvodima u sistem za praćenje podataka
  • Poručite kodove i markirate svoje proizvode

Detaljne instrukcije o tome kako možete kreirati Data Matrix kodove u skladu sa Chestny sistemom za potrebe baš vaše industrije možete pročitati na njihovom zvaničnom sajtu.

A što se tiče štampe i aplikacije kodova, za to vam je potreban pouzdan partner koji vam može obezbediti kompletno rešenje i uštedeti vam vreme i novac.

Inovativna kontrola 2D kodova: Jednostavno štampanje, obeležavanje i inspekcija

U Elmedu smo u mogućnosti da vam damo ključ u ruke - kompletno rešenje softvera i hardvera.

Naš inovativni softver je u mogućnosti da kontroliše serijalizaciju i agregaciju proizvoda tako što prati aplikaciju kodova, zatim inspekciju kodova i opoziv proizvoda koji ne zadovoljavaju standarde.

Kako bismo osigurali visokokvalitetne kodove i smanjili zastoje rada proizvodnje koji se mogu dogoditi usled kvarova na štampačima, naše rešenje bi bila štampa na Domino N610i.


Rezime

U susret novim pravilima za izvoz robe u Rusiju naši sistemi će vam pomoći da budete među pionirima u novoj eri digitalizacije. Vreme je pređete sa ručnih tehnika označavanja proizvoda na automatska ili da nadogradite svoje sisteme kako biste unapredili svoje proizvodne procese i smanjili mogućnost greške.

Mi nudimo garanciju visokokvalitetnih kodova, a vaše je samo da nas kontaktirate da se dogovorimo.

 

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti