11. mar 2020.

Jollyroom je odabrao Domino kako bi išao u korak sa sve većim zahtevima

Od svog osnivanja 2010. godine, Jollyroom je prošao neverovatan put i danas je najveća kompanija za e-trgovinu u nordijskom regionu za proizvode za bebe i decu. Iz logističkog centra površine 85.000 kvadratnih metara, smeštenog u Geteborgu, Švedska, gde se sve skladišti, bira, pakuje i distribuira, opslužuje se preko 2 miliona kupaca u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Nemačkoj i Finskoj. 

Sa prosečnim godišnjim rastom od 65 %, Jollyroom je shvatio da je automatizacija procesa etiketiranja neophodan korak kako bi se održao korak sa sve većom potražnjom za njegovim proizvodima i uslugama. Do septembra 2018. sve nalepnice za otpremu, sa adresom kupca primaoca, postavljane su ručno; što je bio dugotrajan proces koji je zavisio od osoblja i izazivao rizik od grešaka usled ljudskih faktora.

 Danas Jollyroom ima potpuno automatizovan i visoko sofisticiran logistički centar. Svi proizvodi se biraju i pakuju u kutije sa malom nalepnicom sa odgovarajućim brojem porudžbine. Na osnovu veličine kutija, automatski se razvrstavaju između dve linije. Sve veće kutije idu do jedne stanice za etiketiranje, a sve manje kutije do druge, a obe su opremljene standardnom Domino Print & Apply jedinicom, M230i-T4.

Prilikom ulaska u stanicu za etiketiranje skener prepoznaje okvir po nalepnici sa malim bar kodom sa strane. Primalac se identifikuje u SAP-u, a podaci o kupcu šalju se na M230i-T4 Print & Apply jedinicu. Podaci o kupcu primenjuju se na transportnu nalepnicu kreiranu u QuickDesign-u koja se zatim štampa i postavlja na kutiju.

Činjenica da su kutije različitih visina nije izazov za M230i-T4. Aplikator se jednostavno pomera dok ne otkrije kutiju i zatim postavi nalepnicu.

Transportni sistem prenosi kutije za utovar na kamione. Skener postavljen iznad transportera skenira svaku transportnu nalepnicu, tako da se kutije mogu usmeriti na odgovarajući kamion za distribuciju u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Nemačkoj i Finskoj.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti