11. feb 2020.

Kodiranje i obeležavanje proizvoda od drveta

Učinite da vam dosledno kodiranje proizvoda postane deo proizvodnog procesa bez muke, uz Domino rešenje za štampanje.

Štampanje na drvenim proizvodima dolazi sa svojim izazovima. Bez obzira da li želite da osigurate da se vaš proizvod izdvaja iz gomile visokokvalitetnim logotipima kompanije ili iskažete poštovanje međunarodnih propisa sa čistim, jasnim standardima i kodovima, Domino rešenja su tu da vam pomognu.

Globalna trgovina

Globalna proizvodnja okruglog drveta i prerađenog drveta doživela je značajan rast tokom poslednjih nekoliko godina, pri čemu se proizvodnja od 2015. godine povećala u odnosu na nivoe pre krize u 2007. godini. Od toga prerađeno piljeno drvo i drvena građa predstavlja ukupno 468 miliona m³, što je 3,2% više u odnosu na prošlu godinu od ukupno 453 miliona m3 i 16% više u odnosu na 2012. godinu.

Sa tako velikim materijalnim količinama i uz rast tržišta drveta i drvne građe, važno je osigurati da se postupci kodiranja i obeležavanja izvode u skladu sa vrlo specifičnim zahtevima. Kako bi pomogli u tome, Domino distributeri i podružnice posluju na najvećim i najbrže rastućim tržištima proizvoda od drveta i drvne građe na svetu, uključujući SAD, Kinu, Kanadu i Rusiju.

Koja vrsta kodiranja i obeležavanja je potrebna za proizvode od drveta?

Zahtevi za kodiranje i obeležavanje u podsektoru drveta znatno se razlikuju u zavisnosti od vrste proizvoda koji se proizvodi. Ovo ogromno i raznoliko područje obuhvata sve, od sirovog drveta koji se koristi u građevinarstvu, do premazanih i lakiranih proizvoda za nameštaj, podove i druge gotove predmete. Specifični zahtevi za kodiranje mogu obuhvatati sledeće:

  • Dimenzije i specifikacije
  • Strukturne ocene
  • Rezultati ispitivanja stepena opterećenja
  • Identifikacija vrsta drvene građe
  • Datum, vreme, promene i šifre serije
  • Kodovi proizvoda
  • Brendiranje i logotip kompanije
  • Barkodovi i kodovi 2D podataka

Zaštitni znakovi udruženja kao što su Savet za upravljanje šumama (FSC) ili Program za podršku šeme sertifikacije šuma (PEFC).

Štampanje mastilom

Bez obzira na vaše proizvode ili zahteve za kodiranje, sa Domino rešenjem za mlazno štampanje lako je dodati proizvodne podatke i mnogo više na svaki isporučeni artikal. Naši mlazni ventili (VIJ), kontinuirani mlazni (CIJ), piezo mlazni (PIJ) i termički mlazni (TIJ) štampači su svestrani, lako se postavljaju i integrišu te zahtevaju minimalni servis i održavanje.

Dizajnirani u skladu sa intenzivnim industrijskim tržištima, naši mlazni sistemi mogu da štampaju u grubim, prašnjavim okruženjima tipičnim za drvni podsektor, a da pri tome ne narušavaju ukupnu efikasnost opreme. Takođe isporučujemo niz specijalnih mastila razvijenih tako da se lepe na različite drvene površine, što svaki put garantuje jasne rezultate visokih kontrasta.

Macrojet

Domino štampač sa Macrojet ventilom projektovan je da radi čak i u najgrubljim okruženjima, zarad isporuke brzog tempa kodiranja uz minimalno vreme zastoja, servis i održavanje. Uz konstantno kvalitetnu štampu, Macrojet pruža pouzdano i ekonomično kodiranje velikog karaktera za sve drvne proizvode. Domino mastila na bazi ulja omogućavaju štampanje na lakiranom i neobrađenom drvetu.

Ax-serija

Naši CIJ štampači su svestrano rešenje za identifikaciju proizvoda i numerisanje serija. Domino Ax-serija dizajnirana je za isporuku doslednog i brzog štampanja u otežanim okruženjima. Štampači serije Ax su takođe dostupni sa pigmentnim mastilom u crnoj, plavoj, žutoj, crvenoj i beloj boji zarad dodatne vidljivosti.

C-serija

Priznati kao jedan od najbržih štampača visoke rezolucije na tržištu, naši PIJ sistemi C-serije su savršeni za štampanje velikih karaktera (do 70 mm) pri velikim brzinama. Posebno razvijen za upotrebu na poroznim podlogama, uključujući neobrađeno drvo i drvnu građu, C-serija + PIJ može obezbediti štampanje kodova proizvoda i pečata na celoj površini i na krajevima. Naše mastilo bez mineralnog ulja isporučuje kodove visokog kontrasta dok istovremeno pomaže u postizanju opštih ciljeva održivosti.

G-serija

Dizajnirana za štampanje visoke rezolucije, naša paleta Tij štampača može da štampa velikom brzinom sa potpunom pouzdanošću. Domino štampači G serije pružaju savršeno rešenje za sve, od 2D koda, do jednostavnog kodiranja kartona i ploča. Naši štampači iz serije G koriste HP kertridže bez ulja sa posebno formulisanim mastilom za rešavanje specifičnih zahteva i uslova primene.

Kodovi i standardi

Čiste i jasne šifre serija, proizvoda i standardni kodovi na drvetu neophodni su za razvijena tržišta drveta, čime se pokazuje da dobavljači udovoljavaju nacionalnim i međunarodnim standardima za performanse, održivost i sledljivost. Za brze, dosledne primene u otežanim okruženjima, Macrojet, Ax-serija, C-serija i G-serija kompanije Domino mogu da vam pruže rešenje u primeni kodova i standarda.

Logotipi i dizajni

Brend vaše kompanije je za nas jednako važan koliko i za vas, zato Domino ima niz rešenja za štampanje logotipa ili dizajna. Naši štampači C-serije+ PIJ mogu se koristiti za kreiranje velikih, privlačnih logotipa i dizajna - pretvaranje ploča i panela u reklamni prostor. S druge strane, naši štampači iz G-serije Tij savršeni su za štampanje manjih visokokvalitetnih logotipa na pojedinačnim proizvodima.

Barkodovi, matrica podataka i QR kodovi

Za visokokvalitetne, mašinski čitljive kodove ugrađene u podatke, kvalitet i konzistentnost su od najveće važnosti. Naši PIJ štampači serije C pružaju idealno rešenje za velike karaktere, barkodove velike rezolucije i 2D kodove. Za manje kodiranje znakova razmislite o TIJ štampaču iz naše G-serije.

Ostavite trajni trag pomoću lasera

Neki drveni proizvodi moraju biti označeni stalnim kodom koji može izdržati obradu drveta ili test vremena kako za porozne tako i za neporozne prerađene proizvode. Trajni kodovi garantuju da će informacije biti čitljive u svim fazama procesa rukovanja.

Za takve primene, laserski sistem iz Domino serije D nudi trajno rešenje za kodiranje i obeležavanje proizvoda od drveta i drvene građe. Laserska D-serija omogućava oznaku koja ne samo da odoleva vodi i abraziji, već i agresivnijim površinskim tretmanima kao što je izbeljivanje.

Da li je rešenje za Vas štampanje i primena?

Ako je površina vašeg proizvoda izuzetno hrapava, neravna ili nepravilne boje ili teksture, a potrebni su vam mašinski čitljivi barkodovi, etiketiranje može predstavljati najpametniji izbor obeležavanja. Sa Domino asortimanom štampača M-serije i primenom etiketa, nudimo idealno rešenje za dodavanje barkodova, kodova proizvoda i drugih promenljivih podataka na vaše drvene ploče i građu.

Koja tehnologija kodiranja je najbolja za Vaše poslovanje?

Za pomoć u prepoznavanju najbolje tehnologije za Vaše poslovanje obratite se našoj kompaniji. Javite se kako bismo razgovarali o tome kako vam možemo pomoći da pronađete najbolju tehnologiju za Vaše poslovanje.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti