30. okt 2019.

Koje su najbolje tehnologije štampanja u industriji koje se mogu koristiti?

Termalni inkjet štampači savršeni su za rigorozne zahteve. Pre nego što objasnimo zašto je to tako, osvrnimo se ukratko i na ostale tehnologije. Lasersko štampanje daje neizbrisive kodove pri visokoj brzini produkcije. A takođe može podneti i najrazličitije primene. Nažalost, ne funkcioniše na svim podlogama, što znači da ne nudi fleksibilnost koja je neophodna u radu sa prehrambenom ambalažom.

Alternativu predstavlja kontinualno inkjet štampanje, podrazumevana opcija za mnoge proizvođače. Ono svakako zadovoljava najosnovnije kriterijume. Ali kako brendovi prehrambene industrije jure za sve većom količinom transparentnost i detalja, industrija će uskoro početi da udara u gornje granice onoga što je ova tehnologija u stanju da postigne. Što se tiče procesa vosak štampe, oni nisu prikladni zaštampu na ambalaži prehrambenih proizvoda zbog svog produženog startnog vremena i lošeg kvaliteta štampe.  

Dakle, šta je to što čini termalnu inkjet štampu tako dobrim?

1. Visok kvalitet

Jasnoća štampe je postala značajan faktor za proizvođače hrane. Termalna inkjet (TIJ) štampa nudi izuzetno visoku rezoluciju - do 600 dpi.

2. Velika brzina

Održavanje efikasnosti na proizvodnoj liniji zahteva štampače koji nude kvalitet pri velikim brzinama. Uz termalnu inkjet štampu, to je baš ono što ćete i dobiti.

3. Fleksibilnost

Razmislite o svim različitim vrstama prehrambene ambalaže koju viđate u supermarketu. Očekuje se da će se te različitosti uvećavati kako se proizvođači budu trudili da diferenciraju svoje brendove od drugih brendova. TIJ radi na najrazličitijim podlogama. A stotine mlaznica unutar svake štamparske glave znači da je TIJ u stanju da nanosi alfa-numerički tekst (TrueType fontovi), grafike, logoi, QR kodovi, 2D Data Matrix kodovi i još više od toga.

4. U potpunosti sertifikovani

Specijalisti iz oblasti štampe su osmislili mastila na bazi vode i etanola koji su u potpunosti sertifikovani za korišćenje u prehrambenim sredinama – brzosušeći i spremni za najrazličitije podloge i primene.

5. Nema razmazivanja, nema ogrebotina

Sledljivost je ključna u prehrambenoj industriji. Integritet kodiranja i obeležavanja se ne sme dovoditi u pitanje. TIJ vezuje gore navedena mastila za podlogu pakovanja pružajući trajnu štampu otpornu na ogrebotine, koja je u stanju da se odupre izazovima transporta i rukovanja.

6. Jednostavna za integraciju

Remećenje proizvodne linije označava remećenje vaše proizvodnje. TIJ sistemi su jednostavni za korišćenje, jednostavno se nadograđuju na već postojeću tehnologiju i brzo se ažuriraju.

Kada je u pitanju štampanje prehrambene ambalaže, ključ uspeha leži u efikasnosti i bezbednosti. Za detaljnije informacije o kodiranju i obeležavanja u današnjoj industriji proizvodnje hrane.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti