28. feb 2020.

Odaberite termal transfer štampu: 7 ključnih prednosti

Reč je o više modela štampača koji odaberete. Da biste iskoristili najbolje od tehnologije termal transfer štampanja, potrebno je da nađete dobavljača koji može da optimizuje tehnologiju za vašu proizvodnu liniju i da umanji vreme zastoja u radu uz podršku koja je tu kada Vam je potrebna. Sledi sedam ključnih razmatranja pri izboru dobavljača TTO.

Zašto koristiti termal transfer štampanje (TTO)?

Glavna prednost TTO je u tome što je izuzetno dobro u omogućavanju visokokvalitetnog štampanja na fleksibilnom ambalažnom materijalu i nalepnicama. To je brz način da se odštampa sve, od jednostavnih rokova trajanja i serijskih kodova do logotipa, opisa proizvoda, nutritivnih tabela, potpuno usklađenih barkodova i još mnogo toga. TTO je posebno isplativo u sektorima sa više pojedinačnih artikala i velikom proizvodnjom kao što su hrana, lekovi, piće i duvan.

Najbolja opcija za Vaše poslovanje. To je ono što tražite.

Kada birate TTO ​​tehnologiju, razumljivo je da želite da napravite najbolji izbor za vaše poslovanje. Kvalitet i brzina štampanja su važni. Ali takođe treba da pogledate dalje od osnova i da razmislite i o manje očiglednim stvarima.

Na primer, morate da se uverite da je Vaš štampač savršeno optimizovan za vaše proizvodno okruženje i pruža svu fleksibilnost koja vam je potrebna. Takođe bi trebalo da potražite dobavljača koji sarađuje sa vama u cilju smanjenja zastoja i podrške na koju možete računati kada je vreme od suštinskog značaja. Ekološka svojstva vaše TTO ​​tehnologije mogu takođe biti važna - bilo da je to sa stanovišta uštede troškova ili u smislu vašeg korporativnog doprinosa društvenoj odgovornosti.

Bez obzira da li tražite novog dobavljača TTO ili prvi put istražujete TTO ​​tehnologiju, sledi sedam ključnih razmatranja kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolju opciju kako za vaše proizvodno okruženje, tako i za krajnji rezultat.

1. Koja oprema je neophodna?

Nećete stići daleko sa TTO ako nemate odgovarajuću opremu za podršku vašoj tehnologiji. Pitajte svog dobavljača da li vam je on isporučuje i da li je uključena u troškove vaše kupovine. Prava instalacija osiguraće da vaš štampač pruža svu fleksibilnost koja vam je potrebna i da je optimizovan za vaše proizvodno okruženje.

Domino modeli V120i V220i i V230i su mali, kompaktni i sposobni da se savršeno uklope u gotovo sve postojeće termalne konzole. To je idealno za proizvodna okruženja u kojima je prostor važna stavka. Takođe će vam omogućiti brže, jeftinije instalacije, posebno prilikom zamene postojeće stare, istrošene opreme.

2. Kakav je Vaš stav o komprimovanom vazduhu?

Većina TTO sistema zahteva komprimovani vazduh. To može značiti skupe izmene infrastrukture vaših proizvodnih pogona. Takođe je važno uzeti u obzir uticaj vaše tehnologije na životnu sredinu - a kada je reč o ekologiji, komprimovani vazduh nije idealan.

Domino V120i i V230i modeli su potpuno električni bez potrebe za korišćenjem komprimovanog vazduha. To vam omogućava da štampate velikom brzinom na način koji je pogodniji i za okruženje i za vaše operativne troškove. Još jedna stvar. Domino TTO tehnologija koristi jedinstveni pogon „plešuće ruke“ za održavanje napregnutosti ribona. To praktično eliminiše zastoj u radu i znači da možete koristiti do 60% manje ribona.

3. Da li će se Vaša TTO tehnologija integrisati?

Vaša proizvodna linija trebalo bi da bude kohezivan sistem različitih delova koji rade zajedno u skladu - a ne različite tehnologije koje rade međusobno nezavisno. Da li će vaša nova tehnologija moći da komunicira sa vašim postojećim sistemom upravljanja štampačem? Da li se može kontrolisati preko vašeg postojećeg HMI? Integrisani sistemi kreiraju pojednostavljenu, efikasnu proizvodnu liniju koja je predvidiva, pouzdana i laka za kontrolu. Prebacivanje između poslova i kontrole proizvodnje mora biti lako. Previše ste zauzeti da biste se premeštali i balansirali pogrešno usklađene unutrašnje sisteme.

4. Vreme instalacije

Zastoj u radu košta. Morate biti sigurni da je vaš novi štampač instaliran ne samo tako da je optimizovan za vašu proizvodnu liniju, već na način koji smanjuje ometanje vašeg rada i zadržava vreme zastoja na apsolutnom minimumu. To može značiti da treba da nađete dobavljača koji je dovoljno fleksibilan da instalira vašu TTO tehnologiju u vreme koje odgovara vašem proizvodnom planu - čak i ako je to usred noći.

5. Brzina upravljanja podacima

Koliko brzo vaš izabrani model može da se nosi sa prenosom podataka? Da li može da primi količinu podataka i brzinu koja vam je potrebna na vašem proizvodnom mestu? I da li ima sposobnost da ispuni vaše buduće potrebe proizvodnje? Težite tehnologiji koja će izdržati test vremena i udovoljiti vašim potrebama proizvodnje kako vaše preduzeće raste.

6. Šta je sa servisom i podrškom?

Ako se štampač pokvari, to predstavlja hitan slučaj u poslovanju. Zato je važno pažljivo razmotriti uslugu i podršku koju vam pruža dobavljač. Da li nudi telefonsku podršku? Koliko brzo inženjeri mogu biti na Vašoj lokaciji? Koliko inženjera na terenu zaista ima?

7. Da li Vaš dobavljač ispunjava zdravstvene i bezbednosne zahteve?

Zdravlje i bezbednost: reči koje obično izazivaju uzdah. Ali to je važno. Proverite da li je Vaša tehnologija sertifikovana u skladu sa potrebnim regulatornim standardima i urađena od strane odgovarajućih obučenih stručnjaka. Takođe, proverite da li trake ispunjavaju bezbednosne standarde kao što je EuPIA GMP.

Šta dalje?

Pogledajte našu V seriju. To je visoko napredni opseg TTO tehnologije koji je odličan za Vaš konačni rezultat. Dizajniran za jasno kodiranje, V serija nudi najveće rezolucije (300dpi) pri najvećim brzinama u industriji. Kao vodeći svetski dobavljač tehnologije kodiranja i sledljivosti za prehrambeni, farmaceutski, medicinski i industrijski sektor, možete verovati našoj posvećenosti Vašim proizvodnim ciljevima i performansama. Dođite i saznajte više.

Da li vam je potrebna cena ili konsultacija?

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti